11.07.2016

Компанія-паразит з Житомиру

Нещодавно від компанії, на яку покладено обов’язки диспетчеризації громадського транспорту у декількох містах України, ми отримали наступний лист

Тобто gps-даних по Житомиру, Кам"янцю-Подільському, Ужгороду та Івано-Франківську більше не буде. Не буде трансляції даних на Google Maps, не зможемо показати промаркований для людей з обмеженими можливостями транспорт тощо.

Причина досить проста – приватна компанія Автоімідж бажає отримати фінансовий зиск з доступу до даних, що їй не належать. Ми платити відмовились і напряму звернулись до представників міської адміністрації в цих містах, отримали відповідь – дані належать Місту, відключення даних ніхто не погоджував.

А ця компанія навмисно вводить міста в оману та “забуває” зазначити власника GPS-даних у своїх договорах з Містом.

В Житомирі наприклад заступник мера, що курує питання транспорту, про таку поведінку Автоімідж знає, але нічого не робить.

Це живий приклад, коли приватні компанії паразитують на відкритих даних та намагаються адміністативним шляхом просувати лише свої "правильні" сервіси.

Далі буде...

Update: Схоже, що дані продовжують надходити лише у Івано-Франківську, де Місто є власником gps-даних, і це прописано в договорі.

Про попередні відносини з цією компанією можна почитати тут і тут.

 




comments powered by Disqus
Блог