01.07.2015

GPS-дані громадського транспорту Івано-Франківська

На початку червня в Івано-Франківську було запущено систему GPS-моніторингу громадського транспорту, що дозволило нам отримати доступ до GPS-даних рухомого складу. На даний момент відображаються дані по всіх маршрутах, що обслуговуються в режимі маршрутного таксі.


Маршрут №69 в центральній частині міста

Але хочемо звернути Вашу увагу на ще два цікаві моменти:

  1. В Івано-Франківську усі інтелектуальні та майнові права на GPS-дані належать місту, саме таке формулювання має п. 8.3 Договору на запровадження системи GPS-моніторингу міста.  
    Це стало можливим завдяки більш ніж дворічній співпраці між міською радою та EasyWay, при розробці Договору нас було залучено у якості консультантів.
  2. Конкурс на запровадження системи GPS-моніторингу виграла компанія “Aвтоімідж”, що раніше встановлювала подібну систему в Житомирі. Під час роботи в Івано-Франківську нам нарешті вдалось знайти порозуміння і отримати доступ також і до GPS-даних по Ужгороду та Кам"янцю-Подільському. Житомир все ще знаходиться в процесі обговорення.

І на сам кінець відзначимо, що ми маємо технічну можливість транслювати GPS-дані Івано-Франківська на Google Maps, як це вже було зроблено в Києві. Відповідна пропозиція вже направлена нами до міської ради.

 




comments powered by Disqus
Блог