06.11.2014

Крок назустріч людям з обмеженою мобільністю

КП “Київпастранс” разом з EasyWay зробили крок назустріч людям з обмеженою мобільністю. З минулого тижня транспорт столиці, адаптований для перевезення людей з обмеженою мобільністю, відповідним чином позначається на сайті EasyWay.

Нововведення поширюється на весь комунальний транспорт міста та працює наступним чином:

  • на сторінці кожного маршруту при наведені на GPS-маркер транспортного засобу відображається відповідна іконка

  • в онлайн-табло прибуття транспорту на зупинку відповідна іконка позначається біля часу прибуття, якщо цей конкретний транспортний засіб адаптований для перевезення

За інформацією, наданою КП "Київпастранс", на маршрутах комунального транспорту працює 979 одиниць рухомого складу, які мають низький рівень підлоги і пристосовані для осіб з обмеженою мобільністю та жінок з дитячими візками, з них - 550 автобусів, 399 тролейбусів та 30 трамваїв. Крім того, 609 рухомих одиниць обладнані пандусами, з них 325 тролейбусів, 275 автобусів та 9 трамваїв.

Використання рухомого складу з низьким рівнем підлоги, який не перевищує 34-36 см над рівнем дороги чи головки рейки, дозволяє істотно прискорити висадку та посадку пасажирів що в свою чергу пришвидшує рух громадського транспорту на лінії.

Ми працюємо для відображення інформації у мобільних додатках EasyWay та закликаємо керівництво інших міст України приєднатись до цієї соціально-важливої ініціативи.
 




comments powered by Disqus
Блог