03.07.2014

Анімація руху GPS

Під час запровадження GPS у різних містах України ми зіткнулись з ситуацією, коли GPS дані надходять дискретно зі значним інтервалом. Він великою мірою залежить від GPS пристроїв, встановлених на рухомому складі. Наприклад, для Києва інтервал може досягати 1 хв. Відповідно, реальне місцезнаходження транспорту інколи відрізняється від зображеного на сайті більше ніж на 500м, адже транспорт рухається неперервно.

Проаналізувавши ситуацію та врахувавши численні відгуки користувачів, ми вирішили створити механізм анімації руху транспорту, який на базі GPS даних дозволив би у будь-який момент максимально точно спрогнозувати його реальне положення.

У першій версії анімації, яку ми презентуємо сьогодні, протягом проміжків між надходженням GPS даних маркери рухаються зі сталою швидкістю, у якій враховано різницю між реальним та прогнозованим місцезнаходженням транспорту. Надалі анімація буде враховувати поточну ситуацію на дорозі, а саме розташування світлофорів та реальну швидкість руху на кожній ділянці дороги.

На жаль, жодна з відомих організацій, що професійно займаються роботою із заторами, не надали доступу до своїх сервісів. Тому ми самостійно розпочали збір інформації про затори на базі наявних GPS даних. Плануємо протягом декількох місяців враховувати затори не лише в анімації і прогнозуванні часу прибуття на зупинки, а також і інших сервісах EasyWay.

Анімація запущена на сайті в Києві, Львові, Запоріжжі, Тернополі та Дрогобичі. Після завершення робіт із покращення якості ми впровадимо її у мобільних додатках.

Анімація не впливає на обчислення інформації про прибуття транспорту на зупинку.

 




comments powered by Disqus
Блог