30.09.2014

Реальна швидкість руху громадського транспорту

Майже рік тому ми запустили першу версію алгоритму обчислення онлайн-табло прибуття транспорту на зупинку, який на базі GPS-даних дозволяв прогнозувати, коли саме приїде транспорт. В незалежності від міста та типів встановлених GPS-передавачів ми змогли створити реалістичний прогноз, головним недоліком якого була неможливість враховувати реальну швидкість руху транспорту. Під час польових випробувань було встановлено, що похибка розрахунків в залежності від часу доби може складати 1-3 хв. Її правильним чином було враховано в алгоритмі, адже краще почекати зайві 2 хв, ніж прийти на 1 хв пізніше.

Для покращення розрахунків ми наполегливо працювали над отриманням та обробкою даних по швидкості руху і, нарешті, з минулого тижня абсолютно непомітно для користувача перейшли на новий алгоритм обрахунку онлайн-табло прибуття транспорту на зупинку, що враховує реальну швидкість руху!

Наведемо 2 малюнки, що відображають реальну швидкість руху тролейбусів на різних вулицях Києва.


Московський міст по вівторках

 


вул. Жилянська по пятницях

 

Малюнки наочно демонструють, що відхилення від статичної швидкості руху, яка для тролейбусів складає 24 км/год, може бути суттєвим. В обидва боки.

Обрахунок онлайн-табло прибуття – це лише перший крок із використання реальної швидкості руху, незабаром ми підключимо її до анімації, а потім запровадимо можливість пошуку шляхів від А до Б в реальному часі. З урахуванням пересадок.




comments powered by Disqus
Блог