28.02.2017

Запущено GPS дані у Києві

Раді повідомити, що від сьогодні на EasyWay доступні GPS дані наземного громадського транспорту Києва. Ця визначна подія стала можливою завдяки започаткованій співпраці з КП «Київпастранс». На даний момент йдеться про 123 маршрути: всі автобусні, тролейбусні та майже всі трамвайні. Вичерпний перелік маршрутів доступний за посиланням, GPS дані розміщено на відповідній сторінці кожного маршруту, для прикладу тролейбус №46.

Протягом місяця планується підключити решту трамваїв та міську електричку. Стосовно маршрутних таксі – вивчаємо ситуацію щодо можливості отримання даних не лише від КП “Київпастранс”, а також і приватних перевізників.

З керівництом КП “Київпастранс” є розуміння щодо подальшого поширення інформації, зокрема її завантаження безпосередньо до Google Maps та картографії Here, маємо надію, що незабаром GPS дані Києва стануть загальнодоступними... взагалі та повністю загальнодоступними.

Також інформуємо, що мобільні додатки EasyWay вже адаптовані для відображення GPS даних, тож кожен користувач мобільних телефонів на базі IOS/Android має можливість не лише спостерігати за рухом транспорту, а й окремо по кожній зупинці отримувати актуальний розклад його прибуття.

Варто зауважити, що систему запущено в тестовому режимі, протягом певного часу можливі перебої у роботі сервісу. Прохання поставитись до цього з розумінням.

Від імені проекту висловлюємо подяку заступнику голови КМДА Крамаренку Руслану Михайловичу за надану допомогу у вирішенні адміністративних питань.

 




comments powered by Disqus
Блог