12.01.2015

Розширена аналітика, або чи можна довіряти розкладам руху транспорту?

Нещодавно ми повідомляли про запуск розкладів руху транспорту на EasyWay. Ми досить швидко навчились відображати розклади на сайті та почали підвантажувати їх у мобільні додатки. Але нас цікавило, наскільки реалістичними вони є?

Враховуючи, що для Києва ми одночасно маємо доступ до розкладів та GPS-даних всього комунального транспорту, ми вирішили їх співставити та готові поділитись отриманими результатами.

Отже, змінився вигляд онлайн-табло прибуття транспорту на зупинку:

  • Ми перейшли до відображення часу в абсолютних значеннях, розмалювавши їх відповідними кольорами: GPS-дані — зеленим, а розклади – синім.
  • Коли для конкретного транспортного засобу одночасно доступні GPS та розклади, ми вираховуємо затримку прибуття, яку виділено червоним

 
 Розширена інформація щодо прибуття транспорту на зупинку

На сторінці кожного маршруту з”явилась окрема вкладка Аналітика, що містить в собі інформацію щодо рейсів у даний момент часу (із зазначенням бортового номера транспортного засобу, що виконує рейс).

 
Аналітика руху 46 автобусу

Провівши тестування на базі даних КПТ, ми дійшли висновку, що, переважно, затримка/випередження графіку руху комунального транспорту Києва становить не більше 3-5 хвилин, що є досить гарним результатом дотримання розкладів транспортом.

Аналітика руху транспорту завжди була “закритою” темою, адже вона надає змогу побачити виконання перевізником своїх зобов”язань перед містом: кількість рейсів, дотримання інтервалу руху та годин роботи. І, відповідно, відкриває поле для критики...

Тому висловлюємо щиру подяку керівництву КПТ за сприяння поширенню цієї важливої інформації.

Запрошуємо інших перевізників, які сумлінно виконують свої зобов”язання, надати громадськості доступ до розширеної аналітики. Адже прозорість – це найкращий захист від необґрунтованих звинувачень.

DISCLAIMER

  • Розширена аналітика – це 100% розробка EasyWay, тому всі відгуки та скарги щодо її роботи прохання скеровувати нам;
  • Прив”язка GPS до розкладів відбувається автоматично, коли транспорний засіб виїжджає із кінцевої зупинки. Іноді після початку руху потрібно декілька хвилин, аби вона відбулась;
  • Інформація про розклад руху береться з офіційного сайту КПТ, оперативні зміни в розкладах поки що не враховуються;
  • В розрахунках використовуються усі запроваджені нами раніше технології: реальна швидкість руху, розрахунок прибуття транспорту на зупинку;

 




comments powered by Disqus
Блог